Αρχείο κατηγορίας Αθηναϊκός

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΧΑ ΑΝΔΡΩΝ «ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΒΑΣ»

Πρεμιέρα κάνει η ομάδα ανδρών του Αθηναϊκού, για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις,  στο κύπελλο Ε.Σ.Χ.Α. με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου στο κλειστό γυμναστήριο του Βύρωνα το Σάββατο 21/10/2017 και ώρα έναρξης 18:00. Καλούμε όλους τους φίλους του Αθηναϊκού και του handball να βρεθούν και να στηρίξουν τους αθλητές μας στο αγώνα αυτό. Είναι ευκαιρία όλοι μας να δούμε την ανανεωμένη  ομάδα του Γιώργου Ζαχαράκη με όλες τις νέες προσθήκες της και να συμπαρασταθούμε στην προσπάθειά τους!

Σας περιμένουμε όλους!!

Κοσμοπλημμύρα στο Street handball του Αθηναϊκού!

Δελτίο Τύπου.

Τμήμα Χειροσφαίρισης.

Με ιδιαίτερη αγωνιστική και εξωαγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017 στην οδό Καραολή & Δημητρίου εμπρός από το Δημαρχείο του Δήμου Βύρωνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού ΄΄Be Active Hellas 2017΄΄το΄΄Street Handball – Παιχνίδι για το Παιδί΄΄σε συνεργασία με, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) και τον υπεύθυνο του προγράμματος BEACTIVE κ Καρακάση Διονύση, την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και την Επιτροπή Ανάπτυξης (ΕΑΠ/ΟΧΕ), την Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κα Βούξινου Ανδριανή, και υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα (τμήμα αθλητισμού). Στους αγώνες συμμετείχαν 290 αγόρια και κορίτσια Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης από σχολεία της περιοχής του Δήμου Βύρωνα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν  δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου αλλά και σχολικών ειδών για παιδιά που χρήζουν βοήθειας.

Αθηναϊκός Street handball Βύρωνα.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ Κατωπόδης Α., ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Αγγέλου Κ., οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Βύρωνα κ Καραγιάννης Μ. και Σπυρόπουλος Χ., τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κοι Κόνσουλας Π., Κριετσιώτης Γ., Μπαντής Μ., Σωτηρόπουλος Α., Δάφνη Π., τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού κοι Πανώργιας Π., Βαλμάς Η., Ραμαντάνης Ν., ο διευθυντής αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα κ Μοναστηριώτης Γ., Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) Κ Σταματιάδης Κ., ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Αττικής κ Σταυρακάκης Δ. Επίσης παρευρέθηκαν και πολλοί Βετεράνοι πρωταθλητές των ομάδων του Αθηναϊκού ΑΣΒ της Νέας Ελβετίας και άλλων συλλόγων όπως, οι κα Μπακουλοπούλου Κ., κα Μουρτζίνου Κ., Μαγγιώρος Χ., Κοντός Ν., Μαρίνος Δ., Αλεπουδέας Σ., Μαντζόπουλος Ε.  κ.α.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο τέλος της εκδήλωσης Ο Αθηναϊκός ΑΣΒ σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή τίμησε με αναμνηστική πλακέτα την Χάλκινη Παραολυμπιονίκη του Boccia Ντέντα Άννα-Εντέλα καθώς και τους συνδιοργανωτές του ΄΄Street Handball-Παιχνίδι για το Παιδί΄.

Η διοικούσα επιτροπή του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες τις σε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της πολύ σημαντικής εκδήλωσης ΄΄Παιχνίδι για το Παιδί΄΄ και ιδιαίτερα τους εθελοντές γονείς και τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας, αλλά και όσους παρευρέθηκαν στην μεγάλη γιορτή του Χάντμπολ.

Εκ του Γραφείου Τύπου του τμήματος Χειροσφαιρισης ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ.

Street Handball Be Active Hellas 2017

Beactive street handball.

Ο Αθηναϊκός ΑΣ Βύρωνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού ΄΄Be Active Hellas 2017΄΄διοργανώνει αγώνες΄΄Street Handball΄΄ με την ονομασία ΄΄Παιχνίδι για το Παιδί΄΄την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017 στην οδό Καραολή & Δημητρίου από την Φλέμινγκ έως την Φορμίωνος (μόνο για το ρεύμα Ανόδου) εμπρός από το Δημαρχείο του Δήμου Βύρωνα με ώρα έναρξης της 11:00 έως 13:30.

Οι αγώνες έχουν ενταχθεί στις αθλητικές εκδηλώσεις του ΄΄Be Active Hellas 2017΄΄ και γίνονται σε συνεργασία με, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) και τον υπεύθυνο του προγράμματος BEACTIVE κ Καρακάση Διονύση, την Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κα Βούξινου Ανδριανή, την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και την Επιτροπή Ανάπτυξης (ΕΑΠ/ΟΧΕ) και υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα (τμήμα αθλητισμού).

 

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αγόρια και κορίτσια Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βύρωνα, Υμηττού και Καισαριανής. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στους αγώνες αυτούς θα γίνονται παράλληλα και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας αλλά και σχολικών ειδών για παιδιά που χρήζουν βοήθειας. Εδώ θα βρείτε την φόρμα συμμετοχής.

Η διοικούσα επιτροπή του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες της σε όλους συνέβαλλαν και θα συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της πολύ σημαντικής εκδήλωσης ΄΄Παιχνίδι για το Παιδί΄΄ και ιδιαίτερα τους εθελοντές γονείς του συλλόγου μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς η διοικούσα επιτροπή του τμήματος handball.

Αθηναϊκος summer handball camp ραντεβου το καλοκαιρι του 2018!!

Αγαπητοί γονείς,

Η Διοικούσα επιτροπή Χάντμπολ του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ θέλει να σας εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες της για την εμπιστοσύνη που δείξατε στέλνοντας τα παιδιά σας στο ΄΄ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUMMER HANDBALL CAMP΄΄ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με εξαιρετική επιτυχία, ιδιαίτερο κέφι και πολύ διασκέδαση μέσα από παιδαγωγικά και συναγωνιστικά παιχνίδια μη παραλείποντας και τα μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης από την εξειδικευμένη μας προπονήτρια.

Περισσότερα από 135 παιδιά αγόρια και κορίτσια συμμετείχαν στη νέα μας δράση προσφέροντας μια ακόμα ευκαιρία στους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου αλλά και όπως αποδείχτηκε και σε παιδιά εκτός της οικογένειας του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ, πράγμα που μας ικανοποίησε ιδιαίτερα, να παίξουν και να διασκεδάσουν μαθαίνοντας τα μυστικά του αθλήματος της Χειροσφαίρισης και περνώντας ξένοιαστες στιγμές μέσα σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο και δροσερό περιβάλλον.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους επτά (7) προπονητές μας που υλοποίησαν το πρόγραμμα του Camp με ζήλο και κάτω από απόλυτα παιδαγωγικό τρόπο προσφέροντας στα παιδιά πολλά χαμόγελα και στιγμές δροσιάς, χαλάρωσης, παιχνιδιού και κοινωνικοποίησης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση στις 28 Αυγούστου 2017 στις 18:00 το απόγευμα στο 2ο Αθλητικό κέντρο του Δήμου Βύρωνα, (ανοικτό γήπεδο) έναντι κολυμβητηρίου και κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου, για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018.

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΉΣ ΑΝΑΝΗΨΗΣ 18/06/2017

Όταν πήραμε την απόφαση ως διοικούσα επιτροπή το τμήμα handball να κάνει summer camp ως πρώτη και απαραίτητη παράμετρο θέσαμε την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων παιδιών! Με βάση αυτό πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Α’ βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης από την  Κα Φανή Κατσαβούνη ( Σπουδές: Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ Αθηνών).Ειδική Εκπαίδευση:Εκπαιδεύτρια ναυαγοσωστικής με χρυσό παράσημο (GRC). Eκπαιδεύτρια BLS, PHTLS(ERC). Eκπαιδεύτρια διάσωσης με ειδική εκπαίδευση (Πυροσβεστική Ακαδημία Διάσωσης, Γερμανία, Επάγγελμα:Καθηγήτρια Φυσικής) με σκοπό την  επιμόρφωση των προπονητών και των μελών του Αθηναϊκού handball που συμμετέχουν στο camp!

Με πολλές εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή ακαδημιών Αθηναϊκού Handball καλοκαίρι 2017

Καλοκαιρινή γιορτή Αθηναϊκού χαντμπολ….μία ονειρική χρονιά για εμάς τελειώνει, μία χρονιά γεμάτη δουλειά δυσκολίες και με σκοπό ένα και μόνο το χαμόγελο των παιδιών μας …..συνεχίζουμε για να φτάσουμε τον Αθηναϊκό εκεί που του αξίζει…..Συγχαρητήρια σε όλους.

Στην γιορτή μας είχαμε την χαρά και την τιμή να βραβεύσουμε την MVP αθλήτρια στην Α1 γυναικών της Ν.Ιωνίας Μάγδα Πάπα η οποία δεν αρνήθηκε να παίξει και να δώσει χαρά στους αθλητές και τις αθλήτριες των ακαδημιών μας! Η Μάγδα μας έκανε την τιμή να κληρώσει την βάρκα την οποία δώσαμε ως καλοκαιρινό δώρο.

Η Διοικούσα Επιτροπή Του Τμήματος Handball Αθηναϊκού Α.Σ. Βύρωνα.

 

Τρίτο (3) Σεμινάριο Διατροφολογίας – Ψυχολογίας.

3ο Σεμινάριο Διατροφολογίας – Ψυχολογίας.

Το 3ό και τελευταίο σεμινάριο διατροφολογίας και ψυχολογίας θα πραγματοποιηθεί για εφέτος από τον τμήμα Handball του Αθηναϊκού Α.Σ.Β. υπό την αιγίδα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα. Οι επιστημονικοί συνεργάτες του τμήματος Handball θα αναπτύξουν τα εξής θέματα:

 

1.΄΄Διατροφική υποστήριξη νεαρών αθλητών και εποχικότητα. Πως οι ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες επηρεάζουν την απόδοση. Χρηστικές συμβουλές και προγραμματισμός για το καλοκαίρι.΄΄

  1. «Γονείς: Υπερπροστατευτικότητα και υπερεμπλοκή».

Ομιλητές της συνεδρίας η κα Παπαϊωάννου Άννα (Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστήμων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Διευθύντρια Διατροφής Κέντρου Συμβουλευτικής Διατροφής «Ευρωστία») και ο κ Ζαρώτης Ιωάννης (Ψυχολόγος-Αθλητικός Ψυχολόγος).

Θα ακολουθήσει  ολιγόλεπτη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του συλλόγου για θέματα των ακαδημιών.

 

Εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Young Coaches Workshop της EHF.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΜΑΚΡΟΓΛΟΥ

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος τριών υποψηφίων για το Young Coaches Workshop της Πολωνίας, η EHF ενέκρινε την συμμετοχή της Μακρόγλου Βασιλείας στις εργασίες της. Ο ΣΥΠΧΕ εκφράζει τις θερμότερες ευχές στην Βασιλεία για μια επιτυχημένη εκπροσώπηση της Ελλάδας με την παρουσία της στην Πολωνία.

Ιδιαίτερη διάκριση για την Ελλάδα και τον Αθηναϊκό χάντμπολ η επιλογή από την European Handball Federation η συμμετοχή της Βασιλείας Μακρόγλου στο Young Coaches Workshop της Πολωνίας όπου μόνο 7 γυναίκες και 7 άνδρες προπονητές από όλη την Ευρώπη θα επιμορφωθούν από την διεθνή ομοσπονδία και θα δοθεί πιστοποίηση κατάρτισης.

Διαβάστε την επίσημη ανάρτηση από το site της EHF  ΕΔΩ.

Κυπελλο Ε.Σ.Χ.Α. Γυναικων «Φωτης Μπαβας» Αρης Νικαιας – Αθηναϊκος

Συναρπαστικό, με όλη την σημασία της λέξεως, ήταν το παιχνίδι Κυπέλλου της ομάδας μας με τον Άρη Νίκαιας στο κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας την Κυριακή (23/04). Το παιχνίδι κρίθηκε σε ¨νεκρό» χρόνο με πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Αθηναϊκός και κέρδισε το παιχνίδι.

Από ένα ημίχρονο κυριάρχησαν οι ομάδες, με τον Άρη να είναι καλύτερος στο 1ο ημίχρονο και τον Αθηναϊκό να κάνει δυναμικό came back και να κερδίζει τον αγώνα σε νεκρό χρόνο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.  Ακολουθεί το φύλλο αγώνα του παιχνιδιού:

 

Το τμήμα Handball Αθηναϊκού Α.Σ.Β. στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αντιπροσωπεία αθλητών,γονέων,ανθρώπων της Διοικούσας επιτροπής του handball καθώς και της λέσχης φίλων του Αθηναϊκού βρέθηκαν το απόγευμα της Μ. Πέμπτης στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στον Καρέα. Η αγάπη που εισπράξαμε, για άλλη μια φορά από τα παιδιά, έκανε κάποιους από εμάς να λυγίσουμε. Οι αγκαλιές, τα παιχνίδια, τα φιλιά, που λάβαμε θα είναι για πάντα χαραγμένα στις καρδιές μας.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στις εθελόντριες του σπιτιού για το κουράγιο τους και το έργο που κάνουν. Δεν νομίζω να υπάρχουν λόγια για αυτό που προσφέρουν παρά μόνο μια λέξη: «ΑΓΑΠΗ». Οι γυναίκες αυτές, οι γλυκές αυτές «μανούλες» είναι η καρδιά του σπιτιού και οι φύλακες άγγελοι των παιδιών! Δεν υπάρχουν λόγια……

Και εμείς εκεί προσηλωμένοι στο σκοπό μας για όσους μας χρειάζονται αυτές τις μέρες…..Αθηναϊκός χάντμπολ σε συνεργασία με Λέσχη Φίλων Αθηναϊκού 1917 επίσκεψη στο Χαμόγελο Του Παιδιού…..Σπίτι Καρέα…..Ευχαριστούμε την υπεύθυνη και τις εθελόντριες για την υποδοχή που μας επιφύλαξαν.