Αρχείο κατηγορίας Ακαδημίες

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ HANDBALL

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η χριστουγεννιάτικη  γιορτή των ακαδημιών handball του Αθηναϊκού Α.Σ.Β. Τα παιδιά έπαιξαν διασκέδασαν και χάρηκαν με την ψυχή τους! Μετά τους αγώνες με τους γονείς και το φαγητό μοιράστηκαν στα  παιδιά των ακαδημιών παιχνίδια από τον Άι Βασίλη!

ΤΟ STREET HANDBALL ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ!!!

Η διοργάνωση και η επιτυχία του street handball έγινε θέμα μέσα από την κλήρωση που κέρδισε ο Αθηναϊκός (8 μπάλες street-handball)  στο επίσημο site του street-handball (http://www.streethandball.com/congratulation-winner-street-handball-event-byron-greece/).

Το event αυτό που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον σύλλογό μας  και το be active δημιουργεί όρεξη και κίνητρο για καλύτερη διοργάνωση του επόμενου street-handball!

 

40 ΧΡΟΝΙΑ HANDBALL 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ HANDBALL.

Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Πεδίο του Άρεως για τα 40 χρόνια του αθλήματος.

Περισσότερα από 700 παιδιά από τις ομάδες της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής, από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, πολλοί γονείς, Ολυμπιονίκες, προπονητές, άνθρωποι του αθλητισμού, πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι πήραν μέρος στην μεγάλη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Άρεως για την συμπλήρωση 40 ετών του χάντμπολ στην Ελλάδα.

Ο Αθηναϊκός ήταν εκεί για να γιορτάσει με όλες τις ομάδες και τους ανθρώπους του αθλήματος τα 40 χρόνια ιστορίας τους!

Κοσμοπλημμύρα στο Street handball του Αθηναϊκού!

Δελτίο Τύπου.

Τμήμα Χειροσφαίρισης.

Με ιδιαίτερη αγωνιστική και εξωαγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017 στην οδό Καραολή & Δημητρίου εμπρός από το Δημαρχείο του Δήμου Βύρωνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού ΄΄Be Active Hellas 2017΄΄το΄΄Street Handball – Παιχνίδι για το Παιδί΄΄σε συνεργασία με, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) και τον υπεύθυνο του προγράμματος BEACTIVE κ Καρακάση Διονύση, την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και την Επιτροπή Ανάπτυξης (ΕΑΠ/ΟΧΕ), την Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κα Βούξινου Ανδριανή, και υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα (τμήμα αθλητισμού). Στους αγώνες συμμετείχαν 290 αγόρια και κορίτσια Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης από σχολεία της περιοχής του Δήμου Βύρωνα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν  δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου αλλά και σχολικών ειδών για παιδιά που χρήζουν βοήθειας.

Αθηναϊκός Street handball Βύρωνα.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ Κατωπόδης Α., ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Αγγέλου Κ., οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Βύρωνα κ Καραγιάννης Μ. και Σπυρόπουλος Χ., τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κοι Κόνσουλας Π., Κριετσιώτης Γ., Μπαντής Μ., Σωτηρόπουλος Α., Δάφνη Π., τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού κοι Πανώργιας Π., Βαλμάς Η., Ραμαντάνης Ν., ο διευθυντής αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα κ Μοναστηριώτης Γ., Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) Κ Σταματιάδης Κ., ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Αττικής κ Σταυρακάκης Δ. Επίσης παρευρέθηκαν και πολλοί Βετεράνοι πρωταθλητές των ομάδων του Αθηναϊκού ΑΣΒ της Νέας Ελβετίας και άλλων συλλόγων όπως, οι κα Μπακουλοπούλου Κ., κα Μουρτζίνου Κ., Μαγγιώρος Χ., Κοντός Ν., Μαρίνος Δ., Αλεπουδέας Σ., Μαντζόπουλος Ε.  κ.α.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο τέλος της εκδήλωσης Ο Αθηναϊκός ΑΣΒ σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή τίμησε με αναμνηστική πλακέτα την Χάλκινη Παραολυμπιονίκη του Boccia Ντέντα Άννα-Εντέλα καθώς και τους συνδιοργανωτές του ΄΄Street Handball-Παιχνίδι για το Παιδί΄.

Η διοικούσα επιτροπή του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες τις σε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της πολύ σημαντικής εκδήλωσης ΄΄Παιχνίδι για το Παιδί΄΄ και ιδιαίτερα τους εθελοντές γονείς και τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας, αλλά και όσους παρευρέθηκαν στην μεγάλη γιορτή του Χάντμπολ.

Εκ του Γραφείου Τύπου του τμήματος Χειροσφαιρισης ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ.

Αθηναϊκος summer handball camp ραντεβου το καλοκαιρι του 2018!!

Αγαπητοί γονείς,

Η Διοικούσα επιτροπή Χάντμπολ του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ θέλει να σας εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες της για την εμπιστοσύνη που δείξατε στέλνοντας τα παιδιά σας στο ΄΄ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUMMER HANDBALL CAMP΄΄ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με εξαιρετική επιτυχία, ιδιαίτερο κέφι και πολύ διασκέδαση μέσα από παιδαγωγικά και συναγωνιστικά παιχνίδια μη παραλείποντας και τα μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης από την εξειδικευμένη μας προπονήτρια.

Περισσότερα από 135 παιδιά αγόρια και κορίτσια συμμετείχαν στη νέα μας δράση προσφέροντας μια ακόμα ευκαιρία στους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου αλλά και όπως αποδείχτηκε και σε παιδιά εκτός της οικογένειας του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ, πράγμα που μας ικανοποίησε ιδιαίτερα, να παίξουν και να διασκεδάσουν μαθαίνοντας τα μυστικά του αθλήματος της Χειροσφαίρισης και περνώντας ξένοιαστες στιγμές μέσα σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο και δροσερό περιβάλλον.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους επτά (7) προπονητές μας που υλοποίησαν το πρόγραμμα του Camp με ζήλο και κάτω από απόλυτα παιδαγωγικό τρόπο προσφέροντας στα παιδιά πολλά χαμόγελα και στιγμές δροσιάς, χαλάρωσης, παιχνιδιού και κοινωνικοποίησης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση στις 28 Αυγούστου 2017 στις 18:00 το απόγευμα στο 2ο Αθλητικό κέντρο του Δήμου Βύρωνα, (ανοικτό γήπεδο) έναντι κολυμβητηρίου και κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου, για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018.

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΉΣ ΑΝΑΝΗΨΗΣ 18/06/2017

Όταν πήραμε την απόφαση ως διοικούσα επιτροπή το τμήμα handball να κάνει summer camp ως πρώτη και απαραίτητη παράμετρο θέσαμε την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων παιδιών! Με βάση αυτό πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Α’ βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης από την  Κα Φανή Κατσαβούνη ( Σπουδές: Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ Αθηνών).Ειδική Εκπαίδευση:Εκπαιδεύτρια ναυαγοσωστικής με χρυσό παράσημο (GRC). Eκπαιδεύτρια BLS, PHTLS(ERC). Eκπαιδεύτρια διάσωσης με ειδική εκπαίδευση (Πυροσβεστική Ακαδημία Διάσωσης, Γερμανία, Επάγγελμα:Καθηγήτρια Φυσικής) με σκοπό την  επιμόρφωση των προπονητών και των μελών του Αθηναϊκού handball που συμμετέχουν στο camp!

Με πολλές εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή ακαδημιών Αθηναϊκού Handball καλοκαίρι 2017

Καλοκαιρινή γιορτή Αθηναϊκού χαντμπολ….μία ονειρική χρονιά για εμάς τελειώνει, μία χρονιά γεμάτη δουλειά δυσκολίες και με σκοπό ένα και μόνο το χαμόγελο των παιδιών μας …..συνεχίζουμε για να φτάσουμε τον Αθηναϊκό εκεί που του αξίζει…..Συγχαρητήρια σε όλους.

Στην γιορτή μας είχαμε την χαρά και την τιμή να βραβεύσουμε την MVP αθλήτρια στην Α1 γυναικών της Ν.Ιωνίας Μάγδα Πάπα η οποία δεν αρνήθηκε να παίξει και να δώσει χαρά στους αθλητές και τις αθλήτριες των ακαδημιών μας! Η Μάγδα μας έκανε την τιμή να κληρώσει την βάρκα την οποία δώσαμε ως καλοκαιρινό δώρο.

Η Διοικούσα Επιτροπή Του Τμήματος Handball Αθηναϊκού Α.Σ. Βύρωνα.

 

Τρίτο (3) Σεμινάριο Διατροφολογίας – Ψυχολογίας.

3ο Σεμινάριο Διατροφολογίας – Ψυχολογίας.

Το 3ό και τελευταίο σεμινάριο διατροφολογίας και ψυχολογίας θα πραγματοποιηθεί για εφέτος από τον τμήμα Handball του Αθηναϊκού Α.Σ.Β. υπό την αιγίδα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα. Οι επιστημονικοί συνεργάτες του τμήματος Handball θα αναπτύξουν τα εξής θέματα:

 

1.΄΄Διατροφική υποστήριξη νεαρών αθλητών και εποχικότητα. Πως οι ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες επηρεάζουν την απόδοση. Χρηστικές συμβουλές και προγραμματισμός για το καλοκαίρι.΄΄

  1. «Γονείς: Υπερπροστατευτικότητα και υπερεμπλοκή».

Ομιλητές της συνεδρίας η κα Παπαϊωάννου Άννα (Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστήμων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Διευθύντρια Διατροφής Κέντρου Συμβουλευτικής Διατροφής «Ευρωστία») και ο κ Ζαρώτης Ιωάννης (Ψυχολόγος-Αθλητικός Ψυχολόγος).

Θα ακολουθήσει  ολιγόλεπτη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του συλλόγου για θέματα των ακαδημιών.

 

Οι Ακαδημίες handball του Αθηναϊκού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Οι ακαδημίες του τμήματος handball παρέλασαν μαζί με άλλες ακαδημίες του συλλόγου την 25η Μαρτίου. Ήταν μια πολύ όμορφη παρουσία των παιδιών μας στην Εθνική μας εορτή και σίγουρα νιώσαμε όλοι μας ιδιαίτερα υπερήφανοι.