Αρχείο κατηγορίας Ακαδημίες

Κοσμοπλημμύρα στο Street handball του Αθηναϊκού!

Δελτίο Τύπου.

Τμήμα Χειροσφαίρισης.

Με ιδιαίτερη αγωνιστική και εξωαγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017 στην οδό Καραολή & Δημητρίου εμπρός από το Δημαρχείο του Δήμου Βύρωνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού ΄΄Be Active Hellas 2017΄΄το΄΄Street Handball – Παιχνίδι για το Παιδί΄΄σε συνεργασία με, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) και τον υπεύθυνο του προγράμματος BEACTIVE κ Καρακάση Διονύση, την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και την Επιτροπή Ανάπτυξης (ΕΑΠ/ΟΧΕ), την Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κα Βούξινου Ανδριανή, και υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα (τμήμα αθλητισμού). Στους αγώνες συμμετείχαν 290 αγόρια και κορίτσια Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης από σχολεία της περιοχής του Δήμου Βύρωνα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν  δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου αλλά και σχολικών ειδών για παιδιά που χρήζουν βοήθειας.

Αθηναϊκός Street handball Βύρωνα.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ Κατωπόδης Α., ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Αγγέλου Κ., οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Βύρωνα κ Καραγιάννης Μ. και Σπυρόπουλος Χ., τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κοι Κόνσουλας Π., Κριετσιώτης Γ., Μπαντής Μ., Σωτηρόπουλος Α., Δάφνη Π., τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού κοι Πανώργιας Π., Βαλμάς Η., Ραμαντάνης Ν., ο διευθυντής αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα κ Μοναστηριώτης Γ., Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) Κ Σταματιάδης Κ., ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Αττικής κ Σταυρακάκης Δ. Επίσης παρευρέθηκαν και πολλοί Βετεράνοι πρωταθλητές των ομάδων του Αθηναϊκού ΑΣΒ της Νέας Ελβετίας και άλλων συλλόγων όπως, οι κα Μπακουλοπούλου Κ., κα Μουρτζίνου Κ., Μαγγιώρος Χ., Κοντός Ν., Μαρίνος Δ., Αλεπουδέας Σ., Μαντζόπουλος Ε.  κ.α.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο τέλος της εκδήλωσης Ο Αθηναϊκός ΑΣΒ σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή τίμησε με αναμνηστική πλακέτα την Χάλκινη Παραολυμπιονίκη του Boccia Ντέντα Άννα-Εντέλα καθώς και τους συνδιοργανωτές του ΄΄Street Handball-Παιχνίδι για το Παιδί΄.

Η διοικούσα επιτροπή του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες τις σε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της πολύ σημαντικής εκδήλωσης ΄΄Παιχνίδι για το Παιδί΄΄ και ιδιαίτερα τους εθελοντές γονείς και τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας, αλλά και όσους παρευρέθηκαν στην μεγάλη γιορτή του Χάντμπολ.

Εκ του Γραφείου Τύπου του τμήματος Χειροσφαιρισης ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ.

Αθηναϊκος summer handball camp ραντεβου το καλοκαιρι του 2018!!

Αγαπητοί γονείς,

Η Διοικούσα επιτροπή Χάντμπολ του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ θέλει να σας εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες της για την εμπιστοσύνη που δείξατε στέλνοντας τα παιδιά σας στο ΄΄ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUMMER HANDBALL CAMP΄΄ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με εξαιρετική επιτυχία, ιδιαίτερο κέφι και πολύ διασκέδαση μέσα από παιδαγωγικά και συναγωνιστικά παιχνίδια μη παραλείποντας και τα μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης από την εξειδικευμένη μας προπονήτρια.

Περισσότερα από 135 παιδιά αγόρια και κορίτσια συμμετείχαν στη νέα μας δράση προσφέροντας μια ακόμα ευκαιρία στους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου αλλά και όπως αποδείχτηκε και σε παιδιά εκτός της οικογένειας του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ, πράγμα που μας ικανοποίησε ιδιαίτερα, να παίξουν και να διασκεδάσουν μαθαίνοντας τα μυστικά του αθλήματος της Χειροσφαίρισης και περνώντας ξένοιαστες στιγμές μέσα σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο και δροσερό περιβάλλον.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους επτά (7) προπονητές μας που υλοποίησαν το πρόγραμμα του Camp με ζήλο και κάτω από απόλυτα παιδαγωγικό τρόπο προσφέροντας στα παιδιά πολλά χαμόγελα και στιγμές δροσιάς, χαλάρωσης, παιχνιδιού και κοινωνικοποίησης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση στις 28 Αυγούστου 2017 στις 18:00 το απόγευμα στο 2ο Αθλητικό κέντρο του Δήμου Βύρωνα, (ανοικτό γήπεδο) έναντι κολυμβητηρίου και κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου, για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018.

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΉΣ ΑΝΑΝΗΨΗΣ 18/06/2017

Όταν πήραμε την απόφαση ως διοικούσα επιτροπή το τμήμα handball να κάνει summer camp ως πρώτη και απαραίτητη παράμετρο θέσαμε την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων παιδιών! Με βάση αυτό πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Α’ βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης από την  Κα Φανή Κατσαβούνη ( Σπουδές: Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ Αθηνών).Ειδική Εκπαίδευση:Εκπαιδεύτρια ναυαγοσωστικής με χρυσό παράσημο (GRC). Eκπαιδεύτρια BLS, PHTLS(ERC). Eκπαιδεύτρια διάσωσης με ειδική εκπαίδευση (Πυροσβεστική Ακαδημία Διάσωσης, Γερμανία, Επάγγελμα:Καθηγήτρια Φυσικής) με σκοπό την  επιμόρφωση των προπονητών και των μελών του Αθηναϊκού handball που συμμετέχουν στο camp!

Με πολλές εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή ακαδημιών Αθηναϊκού Handball καλοκαίρι 2017

Καλοκαιρινή γιορτή Αθηναϊκού χαντμπολ….μία ονειρική χρονιά για εμάς τελειώνει, μία χρονιά γεμάτη δουλειά δυσκολίες και με σκοπό ένα και μόνο το χαμόγελο των παιδιών μας …..συνεχίζουμε για να φτάσουμε τον Αθηναϊκό εκεί που του αξίζει…..Συγχαρητήρια σε όλους.

Στην γιορτή μας είχαμε την χαρά και την τιμή να βραβεύσουμε την MVP αθλήτρια στην Α1 γυναικών της Ν.Ιωνίας Μάγδα Πάπα η οποία δεν αρνήθηκε να παίξει και να δώσει χαρά στους αθλητές και τις αθλήτριες των ακαδημιών μας! Η Μάγδα μας έκανε την τιμή να κληρώσει την βάρκα την οποία δώσαμε ως καλοκαιρινό δώρο.

Η Διοικούσα Επιτροπή Του Τμήματος Handball Αθηναϊκού Α.Σ. Βύρωνα.

 

Τρίτο (3) Σεμινάριο Διατροφολογίας – Ψυχολογίας.

3ο Σεμινάριο Διατροφολογίας – Ψυχολογίας.

Το 3ό και τελευταίο σεμινάριο διατροφολογίας και ψυχολογίας θα πραγματοποιηθεί για εφέτος από τον τμήμα Handball του Αθηναϊκού Α.Σ.Β. υπό την αιγίδα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα. Οι επιστημονικοί συνεργάτες του τμήματος Handball θα αναπτύξουν τα εξής θέματα:

 

1.΄΄Διατροφική υποστήριξη νεαρών αθλητών και εποχικότητα. Πως οι ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες επηρεάζουν την απόδοση. Χρηστικές συμβουλές και προγραμματισμός για το καλοκαίρι.΄΄

  1. «Γονείς: Υπερπροστατευτικότητα και υπερεμπλοκή».

Ομιλητές της συνεδρίας η κα Παπαϊωάννου Άννα (Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστήμων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Διευθύντρια Διατροφής Κέντρου Συμβουλευτικής Διατροφής «Ευρωστία») και ο κ Ζαρώτης Ιωάννης (Ψυχολόγος-Αθλητικός Ψυχολόγος).

Θα ακολουθήσει  ολιγόλεπτη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του συλλόγου για θέματα των ακαδημιών.

 

Οι Ακαδημίες handball του Αθηναϊκού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Οι ακαδημίες του τμήματος handball παρέλασαν μαζί με άλλες ακαδημίες του συλλόγου την 25η Μαρτίου. Ήταν μια πολύ όμορφη παρουσία των παιδιών μας στην Εθνική μας εορτή και σίγουρα νιώσαμε όλοι μας ιδιαίτερα υπερήφανοι.

Πραγματοποιήθηκε το δεύτερο εργαστήριο ψυχολογίας – διατροφολογίας.

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο σεμινάριο – εργαστήρι αθλητικής ψυχολογίας – διατροφολογίας που έγινε στο 8ο Δημοτικό σχολείο Βύρωνα. Η συμμετοχή ήταν πάνω του αναμενόμενου και όλοι μας φύγαμε με περισσότερες γνώσεις σε θέματα διατροφής και ψυχολογικής υποστήριξης των μικρών μας αθλητών. Ραντεβού στο επόμενο σεμινάριο μιας και η συμμετοχή σας αυτό μας οδηγεί να πράξουμε.

 

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο παιδικής ψυχολογίας – διατροφολογίας.

%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην αίθουσα του 7ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα η πρώτη συνεδρία του επιστημονικού αθλητικού εργαστηριού του  τμήματος handball Αθηναϊκού ΑΣΒ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κόκκαλης Δημήτριος (οικονομικών & αθλητισμού), Σπυρόπουλος Χρήστος (κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης ), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Γώγος Χρήστος (Νέα εποχη Βύρωνα), Σωτηρόπουλος Αλέξης (Δημοτική κίνηση πολιτών Βύρωνα δύναμη ελπίδας). Την ομοσπονδία Χαντ-μπολ εκπροσώπησε η κα. Μπακουλοπούλου Κυριακή (ταμίας και μέλος της  επιτροπής εθνικών ομάδων) & ο κ. Ιατρούδης Παναγιώτης (Υπεύθυνος ανάπτυξης ΕΑΠ/Ο.Χ.Ε.) καθώς και πλήθος γονέων των τμημάτων ανάπτυξης του Αθηναϊκού και άλλων ενδιαφερομένων φορέων. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γ.Γ. της Διοικούσας επιτροπής Κος Παπαϊωάννου Ευάγγελος ο οποίο χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και εξέθεσε τον σκοπό της παρούσας εκδήλωσης με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους γονείς των παιδιών στα μυστικά της σωστής διατροφής και της ψυχολογικής υποστήριξης.

Για την επόμενη συνεδρία του επιστημονικό εργαστηρίου μας θα ενημερωθείτε τόσο από εδώ όσο και από τους χώρους προπόνησης των ακαδημιών.

Σεμινάρια Αθλητικής Ψυχολογίας – Διατροφολογίας.

invitation-ergastiriΗ Διοικούσα επιτροπή του Αθηναϊκού Α.Σ.Β. σας προσκαλεί στο εργαστήρι αθλητικής ψυχολογίας – διατροφολογίας που διοργανώνει με τους επιστημονικούς συνεργάτες Κο Γιάννη Ζαρώτη (Ψυχολόγος-Αθλητικός Ψυχολόγος) και την Κα Άννα Παπαγεωργίου (PhD Κλινική Διαιτολόγο- Διατροφολόγο) που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου  Δημοτικού σχολείου Βύρωνα (είσοδο από Σωκίων) την Κυριακή 20/11/16 & ώρα 18:00  με την συνεργασία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Η πρωτοπόρα αυτή εκδήλωση έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει τόσο τους γονείς των μικρών αθλητών μας, όσο και τους προπονητές-υπεύθυνους παράγοντες, ώστε μέσο του αθλητισμού να εκπαιδεύουμε αθλητές και να αναπτύσσουμε ανθρώπους. Οι συναντήσεις, με βάση αυτό τον σκοπό, θα είναι έξι (6) στον αριθμό (μία κάθε μήνα) και θα ενημερώνεστε σχετικά τόσο από εδώ, όσο και από τα σημεία προπονήσεων από τους προπονητές-έφορους των τμημάτων υποδομής.

Το πρόγραμμα της πρώτης συνεδρίας θα το δείτε εδώ.

Σχεδιασμός Εργαστηρίου: Συνεδρίες

 

Τεράστια επιτυχία η γιορτή του handball στο ανοικτό γήπεδο του Βύρωνα.

Η συμμετοχή των παιδιών στην γιορτή του αθλήματος handball ξεπέρασε κάθε προσδοκία ακόμα και του πιο αισιόδοξου από εμάς! Τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, έδωσαν βροντερό παρών και έδειξαν πόσο αγαπούν τον αθλητισμό και πόσο τους άρεσε το handball. Τρανό παράδειγμα για την επιβεβαίωση των παραπάνω δεν είναι μόνο η συμμετοχές, που ήταν πραγματικά απίστευτες σε αριθμό, άλλα η όρεξη για παιχνίδι και η παραμονή των μικρών μας φίλων και συνοδών τους μέχρι της 14:30!!! Αν δεν σταματούσαμε την εκδήλωσή μας τα παιδάκια θα έπαιζαν μέχρι το βράδυ. Τα χαμόγελα των παιδιών τα χειροκροτήματα των γονιών και τα καλά λόγια όσων βρέθηκαν μαζί μας ήταν είναι και θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας! Ακόμα και οι περαστικοί που βρέθηκαν στο ανοικτό γήπεδο μας εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για την εκδήλωσή μας και μας παρότρυναν να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος και αγάπη σε αυτό που υπηρετούμε , τον αθλητισμό και την υγεία των αθλητών μέσο του handball.

Συνέχεια ανάγνωσης Τεράστια επιτυχία η γιορτή του handball στο ανοικτό γήπεδο του Βύρωνα.