Αρχείο κατηγορίας Ο.Χ.Ε.

Τελευταίο ταξίδι για τον Νίκο Σωτηρίου.

Δυστυχώς το 2017 μας επιφύλασσε  την απώλεια του πιο αγαπητού ανθρώπου σε όλους μας (αθλητές, παράγοντες, φιλάθλους) στον χώρο του handball. Ο αγαπητός Νίκος δεν ήταν μόνο η «φωνή» του handball άλλα και ο πιο καλός μας φίλος! Δεν έλλειπε πουθενά και ποτέ, όπου τον καλούσαν βρισκόταν εκεί, δεν σταματούσε να αγωνιζόταν ποτέ για το άθλημα που αγάπησε.

Ο Νίκος Σωτηρίου στην επανίδρυση handball Αθηναϊκού.
Ο Νίκος Σωτηρίου στην επανίδρυση του handball Αθηναϊκού
Νίκος Σωτηρίου

Θα μπορούσα να γράφω μέρες ολόκληρες για τον Νίκο και να χαμογελάω με νοσταλγία  για τις διάφορες καταστάσεις που βρεθήκαμε να βιώνουμε μαζί του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, εγώ και η γενιά μου, τα αστεία του και τις γκριμάτσες του στην Πεντέλη, το σύνθημα που φωνάζαμε όλοι μαζί για να τον  πειράξουμε «φωνή Κυρίου Σωτηρίου» το οποίο τον έκανε να χαμογελά σαν μικρό παιδί.

Έδωσες πολλά στο άθλημα Νίκο και είχες να δώσεις ακόμα, όμως δυστυχώς έφυγες. Λυπόμαστε που δεν θα ξανά ακούσουμε την χροιά της φωνής σου, που δεν θα ξανά δούμε το πρόσωπό σου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το πόσο μας στήριξες, και την συγκίνηση σου  μόλις έμαθες ότι εμείς οι παλιοί αθλητές του Βύρωνα χτίζουμε ξανά το handball του Αθηναϊκού.

Σε ευχαριστούμε για όλα αγαπημένε Νίκο….από εκεί ψηλά να συνεχίσεις να μας προσέχεις όλους Νίκο Σωτηρίου.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για τον Νίκο Σωτηρίου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου ανακοινώνει με πολύ μεγάλη θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου και μέλους του Νίκου Σωτηρίου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, σε ηλικία 69 ετών.

Ο Νίκος Σωτηρίου γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1948 και από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ασχολήθηκε με το χάντμπολ, το οποίο αγάπησε και υπηρέτησε μέχρι το τέλος. Υπήρξε επί σειρά ετών υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ομοσπονδίας, προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις του για το άθλημα. Στη μακρά δημοσιογραφική του καριέρα, κάλυψε για πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του στίβου. Είχε εργαστεί στις εφημερίδες «Φως» και «Βραδυνή», ενώ ήταν μέλος και της ΕΣΗΕΑ.

Ο ΠΣΑΤ αποχαιρετά ένα εκλεκτό μέλος του, που ήταν πάντα κοντά στον Σύνδεσμο και συνέδραμε ποικιλοτρόπως στις δραστηριότητές του. Στην τελευταία Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΤ, δε, ο Νίκος Σωτηρίου ήταν πρόεδρος αυτής με μεγάλη επιτυχία.

Για τον ΠΣΑΤ, η απώλειά του είναι πολύ μεγάλη και το Διοικητικό Συμβούλιο τον αποχαιρετά με συντριβή.»

• Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, στις 12:00, από το Κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων, (Λ. Δημοκρατίας 208).