Αρχείο κατηγορίας Ο.Χ.Ε.

Εκτακτο δελτιο τυπου.

Δελτίο τύπου.
Δελτίο τύπου.

Η διοικούσα επιτροπή handball του Αθηναϊκού Α.Σ.Β. εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Χειροσφαίρισης του Αθηναϊκού Α.Σ.Βύρωνα, συνεκλήθη εκτάκτως
την 12/2/2018 με θέμα τα όσα έλαβαν χώρα στον αγώνα ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΣΒ-ΓΣ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ την 10/2/2018 στο Δημοτικό Γυμναστήριο Βύρωνα. Ειδικά δε, σχετικά με την κάκιστη (επιεικώς) διαιτησία των κκ. Κινατζίδη και Καρυδάκη , η οποία μετέτρεψε τον αγώνα σε μία διόλου κολακευτική για το άθλημα εικόνα και ουσιαστικά αποσυντόνισε την ομάδα μας καταλήγοντας σε ισόπαλο αποτέλεσμα. Συγχρόνως, τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα δεν ανταποκρίνονται ούτε στο επίπεδο ούτε στο ήθος Του Σωματείου μας και η επανάληψή τους σε sites πλήττει βάναυσα τη φήμη του ιστορικού μας Συλλόγου και
αποκρύπτει την ακαταλληλότητα των διαιτητικών αποφάσεων, οι οποίες, ευτυχώς, έχουν καταγραφεί
από κάμερα λήψης βίντεο. Δεδομένου ότι, παρά τα ανωτέρω, η ομάδα μας εξακολουθεί να μην είναι η
ηττημένη ή η χαμένη από την αναμέτρηση αυτή, και άρα δεν ομιλεί από θέση αδυναμίας ή για να δικαιολογηθεί, αποφασίστηκαν:
1. Η σύνταξη Δελτίου Τύπου που θα αποσταλεί στην Ο.Χ.Ε., στην ΚΕΔ ΟΧΕ και στην επιτροπή διαιτησίας.
2. Η αποστολή των επίμαχων φάσεων αλλά και του συνόλου του βιντεοσκοπημένου αγώνα στα αρμόδια όργανα, προκειμένου να ενημερωθούν και να αξιολογήσουν την διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα.
3. Να ζητηθεί από τους οικείους φορείς να οριστούν αξιολογημένοι διαιτητές στα κρίσιμα παιχνίδια
με Πανιώνιο και Γ.Σ. Παπασιδέρη Κορωπίου που ακολουθούν στο Πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας τα οποία θα προκρίνουν και την ομάδα που θα ανέβει στην Α2 Εθνική κατηγορία.
4. Κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο, δια αιτήσεων, αναφορών και υπομνημάτων προκειμένου να αποκατασταθεί η φήμη και το κύρος του Σωματείου μας.
Η παραπάνω απόφαση θα επικυρωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΣΒ την Πέμπτη
15/2/2018 όπου ενδεχόμενα να αποφασιστούν και άλλες ενέργειες συμπληρωματικά.
Ο Αθηναϊκός είναι πολύ μεγαλύτερος από την κατηγορία στην οποία σήμερα αγωνίζεται και η Ιστορία
του επιβάλλει και απαιτεί τέτοια φαινόμενα, όχι μόνο να μην επαναληφθούν στο μέλλον, αλλά να αντιμετωπιστούν ακαριαία με κάθε νόμιμο τρόπο, διότι δεν προσβάλλουν μόνο την ταυτότητά του, αλλά κυρίως προσβάλλουν το άθλημα της Χειροσφαίρισης, που ο Αθηναϊκός έχει υπηρετήσει και σήμερα προάγει
με την αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική του δράση.

40 ΧΡΟΝΙΑ HANDBALL 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ HANDBALL.

Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Πεδίο του Άρεως για τα 40 χρόνια του αθλήματος.

Περισσότερα από 700 παιδιά από τις ομάδες της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής, από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, πολλοί γονείς, Ολυμπιονίκες, προπονητές, άνθρωποι του αθλητισμού, πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι πήραν μέρος στην μεγάλη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Άρεως για την συμπλήρωση 40 ετών του χάντμπολ στην Ελλάδα.

Ο Αθηναϊκός ήταν εκεί για να γιορτάσει με όλες τις ομάδες και τους ανθρώπους του αθλήματος τα 40 χρόνια ιστορίας τους!

Κοσμοπλημμύρα στο Street handball του Αθηναϊκού!

Δελτίο Τύπου.

Τμήμα Χειροσφαίρισης.

Με ιδιαίτερη αγωνιστική και εξωαγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017 στην οδό Καραολή & Δημητρίου εμπρός από το Δημαρχείο του Δήμου Βύρωνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού ΄΄Be Active Hellas 2017΄΄το΄΄Street Handball – Παιχνίδι για το Παιδί΄΄σε συνεργασία με, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) και τον υπεύθυνο του προγράμματος BEACTIVE κ Καρακάση Διονύση, την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και την Επιτροπή Ανάπτυξης (ΕΑΠ/ΟΧΕ), την Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κα Βούξινου Ανδριανή, και υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα (τμήμα αθλητισμού). Στους αγώνες συμμετείχαν 290 αγόρια και κορίτσια Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης από σχολεία της περιοχής του Δήμου Βύρωνα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν  δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου αλλά και σχολικών ειδών για παιδιά που χρήζουν βοήθειας.

Αθηναϊκός Street handball Βύρωνα.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ Κατωπόδης Α., ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Αγγέλου Κ., οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Βύρωνα κ Καραγιάννης Μ. και Σπυρόπουλος Χ., τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κοι Κόνσουλας Π., Κριετσιώτης Γ., Μπαντής Μ., Σωτηρόπουλος Α., Δάφνη Π., τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού κοι Πανώργιας Π., Βαλμάς Η., Ραμαντάνης Ν., ο διευθυντής αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα κ Μοναστηριώτης Γ., Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) Κ Σταματιάδης Κ., ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Αττικής κ Σταυρακάκης Δ. Επίσης παρευρέθηκαν και πολλοί Βετεράνοι πρωταθλητές των ομάδων του Αθηναϊκού ΑΣΒ της Νέας Ελβετίας και άλλων συλλόγων όπως, οι κα Μπακουλοπούλου Κ., κα Μουρτζίνου Κ., Μαγγιώρος Χ., Κοντός Ν., Μαρίνος Δ., Αλεπουδέας Σ., Μαντζόπουλος Ε.  κ.α.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο τέλος της εκδήλωσης Ο Αθηναϊκός ΑΣΒ σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή τίμησε με αναμνηστική πλακέτα την Χάλκινη Παραολυμπιονίκη του Boccia Ντέντα Άννα-Εντέλα καθώς και τους συνδιοργανωτές του ΄΄Street Handball-Παιχνίδι για το Παιδί΄.

Η διοικούσα επιτροπή του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες τις σε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της πολύ σημαντικής εκδήλωσης ΄΄Παιχνίδι για το Παιδί΄΄ και ιδιαίτερα τους εθελοντές γονείς και τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας, αλλά και όσους παρευρέθηκαν στην μεγάλη γιορτή του Χάντμπολ.

Εκ του Γραφείου Τύπου του τμήματος Χειροσφαιρισης ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ.

Street Handball Be Active Hellas 2017

Beactive street handball.

Ο Αθηναϊκός ΑΣ Βύρωνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού ΄΄Be Active Hellas 2017΄΄διοργανώνει αγώνες΄΄Street Handball΄΄ με την ονομασία ΄΄Παιχνίδι για το Παιδί΄΄την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017 στην οδό Καραολή & Δημητρίου από την Φλέμινγκ έως την Φορμίωνος (μόνο για το ρεύμα Ανόδου) εμπρός από το Δημαρχείο του Δήμου Βύρωνα με ώρα έναρξης της 11:00 έως 13:30.

Οι αγώνες έχουν ενταχθεί στις αθλητικές εκδηλώσεις του ΄΄Be Active Hellas 2017΄΄ και γίνονται σε συνεργασία με, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) και τον υπεύθυνο του προγράμματος BEACTIVE κ Καρακάση Διονύση, την Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κα Βούξινου Ανδριανή, την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και την Επιτροπή Ανάπτυξης (ΕΑΠ/ΟΧΕ) και υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα (τμήμα αθλητισμού).

 

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αγόρια και κορίτσια Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βύρωνα, Υμηττού και Καισαριανής. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στους αγώνες αυτούς θα γίνονται παράλληλα και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας αλλά και σχολικών ειδών για παιδιά που χρήζουν βοήθειας. Εδώ θα βρείτε την φόρμα συμμετοχής.

Η διοικούσα επιτροπή του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες της σε όλους συνέβαλλαν και θα συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της πολύ σημαντικής εκδήλωσης ΄΄Παιχνίδι για το Παιδί΄΄ και ιδιαίτερα τους εθελοντές γονείς του συλλόγου μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς η διοικούσα επιτροπή του τμήματος handball.

Τελευταίο ταξίδι για τον Νίκο Σωτηρίου.

Δυστυχώς το 2017 μας επιφύλασσε  την απώλεια του πιο αγαπητού ανθρώπου σε όλους μας (αθλητές, παράγοντες, φιλάθλους) στον χώρο του handball. Ο αγαπητός Νίκος δεν ήταν μόνο η «φωνή» του handball άλλα και ο πιο καλός μας φίλος! Δεν έλλειπε πουθενά και ποτέ, όπου τον καλούσαν βρισκόταν εκεί, δεν σταματούσε να αγωνιζόταν ποτέ για το άθλημα που αγάπησε.

Ο Νίκος Σωτηρίου στην επανίδρυση handball Αθηναϊκού.
Ο Νίκος Σωτηρίου στην επανίδρυση του handball Αθηναϊκού
Νίκος Σωτηρίου

Θα μπορούσα να γράφω μέρες ολόκληρες για τον Νίκο και να χαμογελάω με νοσταλγία  για τις διάφορες καταστάσεις που βρεθήκαμε να βιώνουμε μαζί του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, εγώ και η γενιά μου, τα αστεία του και τις γκριμάτσες του στην Πεντέλη, το σύνθημα που φωνάζαμε όλοι μαζί για να τον  πειράξουμε «φωνή Κυρίου Σωτηρίου» το οποίο τον έκανε να χαμογελά σαν μικρό παιδί.

Έδωσες πολλά στο άθλημα Νίκο και είχες να δώσεις ακόμα, όμως δυστυχώς έφυγες. Λυπόμαστε που δεν θα ξανά ακούσουμε την χροιά της φωνής σου, που δεν θα ξανά δούμε το πρόσωπό σου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το πόσο μας στήριξες, και την συγκίνηση σου  μόλις έμαθες ότι εμείς οι παλιοί αθλητές του Βύρωνα χτίζουμε ξανά το handball του Αθηναϊκού.

Σε ευχαριστούμε για όλα αγαπημένε Νίκο….από εκεί ψηλά να συνεχίσεις να μας προσέχεις όλους Νίκο Σωτηρίου.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για τον Νίκο Σωτηρίου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου ανακοινώνει με πολύ μεγάλη θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου και μέλους του Νίκου Σωτηρίου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, σε ηλικία 69 ετών.

Ο Νίκος Σωτηρίου γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1948 και από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ασχολήθηκε με το χάντμπολ, το οποίο αγάπησε και υπηρέτησε μέχρι το τέλος. Υπήρξε επί σειρά ετών υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ομοσπονδίας, προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις του για το άθλημα. Στη μακρά δημοσιογραφική του καριέρα, κάλυψε για πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του στίβου. Είχε εργαστεί στις εφημερίδες «Φως» και «Βραδυνή», ενώ ήταν μέλος και της ΕΣΗΕΑ.

Ο ΠΣΑΤ αποχαιρετά ένα εκλεκτό μέλος του, που ήταν πάντα κοντά στον Σύνδεσμο και συνέδραμε ποικιλοτρόπως στις δραστηριότητές του. Στην τελευταία Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΤ, δε, ο Νίκος Σωτηρίου ήταν πρόεδρος αυτής με μεγάλη επιτυχία.

Για τον ΠΣΑΤ, η απώλειά του είναι πολύ μεγάλη και το Διοικητικό Συμβούλιο τον αποχαιρετά με συντριβή.»

• Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, στις 12:00, από το Κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων, (Λ. Δημοκρατίας 208).