Αρχείο κατηγορίας Handball

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΧΑ ΑΝΔΡΩΝ «ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΒΑΣ»

Πρεμιέρα κάνει η ομάδα ανδρών του Αθηναϊκού, για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις,  στο κύπελλο Ε.Σ.Χ.Α. με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου στο κλειστό γυμναστήριο του Βύρωνα το Σάββατο 21/10/2017 και ώρα έναρξης 18:00. Καλούμε όλους τους φίλους του Αθηναϊκού και του handball να βρεθούν και να στηρίξουν τους αθλητές μας στο αγώνα αυτό. Είναι ευκαιρία όλοι μας να δούμε την ανανεωμένη  ομάδα του Γιώργου Ζαχαράκη με όλες τις νέες προσθήκες της και να συμπαρασταθούμε στην προσπάθειά τους!

Σας περιμένουμε όλους!!

Κοσμοπλημμύρα στο Street handball του Αθηναϊκού!

Δελτίο Τύπου.

Τμήμα Χειροσφαίρισης.

Με ιδιαίτερη αγωνιστική και εξωαγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017 στην οδό Καραολή & Δημητρίου εμπρός από το Δημαρχείο του Δήμου Βύρωνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού ΄΄Be Active Hellas 2017΄΄το΄΄Street Handball – Παιχνίδι για το Παιδί΄΄σε συνεργασία με, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) και τον υπεύθυνο του προγράμματος BEACTIVE κ Καρακάση Διονύση, την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και την Επιτροπή Ανάπτυξης (ΕΑΠ/ΟΧΕ), την Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κα Βούξινου Ανδριανή, και υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα (τμήμα αθλητισμού). Στους αγώνες συμμετείχαν 290 αγόρια και κορίτσια Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης από σχολεία της περιοχής του Δήμου Βύρωνα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν  δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου αλλά και σχολικών ειδών για παιδιά που χρήζουν βοήθειας.

Αθηναϊκός Street handball Βύρωνα.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ Κατωπόδης Α., ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Αγγέλου Κ., οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Βύρωνα κ Καραγιάννης Μ. και Σπυρόπουλος Χ., τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κοι Κόνσουλας Π., Κριετσιώτης Γ., Μπαντής Μ., Σωτηρόπουλος Α., Δάφνη Π., τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού κοι Πανώργιας Π., Βαλμάς Η., Ραμαντάνης Ν., ο διευθυντής αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα κ Μοναστηριώτης Γ., Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) Κ Σταματιάδης Κ., ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Αττικής κ Σταυρακάκης Δ. Επίσης παρευρέθηκαν και πολλοί Βετεράνοι πρωταθλητές των ομάδων του Αθηναϊκού ΑΣΒ της Νέας Ελβετίας και άλλων συλλόγων όπως, οι κα Μπακουλοπούλου Κ., κα Μουρτζίνου Κ., Μαγγιώρος Χ., Κοντός Ν., Μαρίνος Δ., Αλεπουδέας Σ., Μαντζόπουλος Ε.  κ.α.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο τέλος της εκδήλωσης Ο Αθηναϊκός ΑΣΒ σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή τίμησε με αναμνηστική πλακέτα την Χάλκινη Παραολυμπιονίκη του Boccia Ντέντα Άννα-Εντέλα καθώς και τους συνδιοργανωτές του ΄΄Street Handball-Παιχνίδι για το Παιδί΄.

Η διοικούσα επιτροπή του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες τις σε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της πολύ σημαντικής εκδήλωσης ΄΄Παιχνίδι για το Παιδί΄΄ και ιδιαίτερα τους εθελοντές γονείς και τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας, αλλά και όσους παρευρέθηκαν στην μεγάλη γιορτή του Χάντμπολ.

Εκ του Γραφείου Τύπου του τμήματος Χειροσφαιρισης ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ.

Street Handball Be Active Hellas 2017

Beactive street handball.

Ο Αθηναϊκός ΑΣ Βύρωνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού ΄΄Be Active Hellas 2017΄΄διοργανώνει αγώνες΄΄Street Handball΄΄ με την ονομασία ΄΄Παιχνίδι για το Παιδί΄΄την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017 στην οδό Καραολή & Δημητρίου από την Φλέμινγκ έως την Φορμίωνος (μόνο για το ρεύμα Ανόδου) εμπρός από το Δημαρχείο του Δήμου Βύρωνα με ώρα έναρξης της 11:00 έως 13:30.

Οι αγώνες έχουν ενταχθεί στις αθλητικές εκδηλώσεις του ΄΄Be Active Hellas 2017΄΄ και γίνονται σε συνεργασία με, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) και τον υπεύθυνο του προγράμματος BEACTIVE κ Καρακάση Διονύση, την Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κα Βούξινου Ανδριανή, την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και την Επιτροπή Ανάπτυξης (ΕΑΠ/ΟΧΕ) και υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα (τμήμα αθλητισμού).

 

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αγόρια και κορίτσια Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βύρωνα, Υμηττού και Καισαριανής. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στους αγώνες αυτούς θα γίνονται παράλληλα και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας αλλά και σχολικών ειδών για παιδιά που χρήζουν βοήθειας. Εδώ θα βρείτε την φόρμα συμμετοχής.

Η διοικούσα επιτροπή του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΣΒ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες της σε όλους συνέβαλλαν και θα συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της πολύ σημαντικής εκδήλωσης ΄΄Παιχνίδι για το Παιδί΄΄ και ιδιαίτερα τους εθελοντές γονείς του συλλόγου μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς η διοικούσα επιτροπή του τμήματος handball.

Τρίτο (3) Σεμινάριο Διατροφολογίας – Ψυχολογίας.

3ο Σεμινάριο Διατροφολογίας – Ψυχολογίας.

Το 3ό και τελευταίο σεμινάριο διατροφολογίας και ψυχολογίας θα πραγματοποιηθεί για εφέτος από τον τμήμα Handball του Αθηναϊκού Α.Σ.Β. υπό την αιγίδα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα. Οι επιστημονικοί συνεργάτες του τμήματος Handball θα αναπτύξουν τα εξής θέματα:

 

1.΄΄Διατροφική υποστήριξη νεαρών αθλητών και εποχικότητα. Πως οι ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες επηρεάζουν την απόδοση. Χρηστικές συμβουλές και προγραμματισμός για το καλοκαίρι.΄΄

  1. «Γονείς: Υπερπροστατευτικότητα και υπερεμπλοκή».

Ομιλητές της συνεδρίας η κα Παπαϊωάννου Άννα (Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστήμων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Διευθύντρια Διατροφής Κέντρου Συμβουλευτικής Διατροφής «Ευρωστία») και ο κ Ζαρώτης Ιωάννης (Ψυχολόγος-Αθλητικός Ψυχολόγος).

Θα ακολουθήσει  ολιγόλεπτη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του συλλόγου για θέματα των ακαδημιών.

 

Εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Young Coaches Workshop της EHF.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΜΑΚΡΟΓΛΟΥ

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος τριών υποψηφίων για το Young Coaches Workshop της Πολωνίας, η EHF ενέκρινε την συμμετοχή της Μακρόγλου Βασιλείας στις εργασίες της. Ο ΣΥΠΧΕ εκφράζει τις θερμότερες ευχές στην Βασιλεία για μια επιτυχημένη εκπροσώπηση της Ελλάδας με την παρουσία της στην Πολωνία.

Ιδιαίτερη διάκριση για την Ελλάδα και τον Αθηναϊκό χάντμπολ η επιλογή από την European Handball Federation η συμμετοχή της Βασιλείας Μακρόγλου στο Young Coaches Workshop της Πολωνίας όπου μόνο 7 γυναίκες και 7 άνδρες προπονητές από όλη την Ευρώπη θα επιμορφωθούν από την διεθνή ομοσπονδία και θα δοθεί πιστοποίηση κατάρτισης.

Διαβάστε την επίσημη ανάρτηση από το site της EHF  ΕΔΩ.

Κυπελλο Ε.Σ.Χ.Α. Γυναικων «Φωτης Μπαβας» Αρης Νικαιας – Αθηναϊκος

Συναρπαστικό, με όλη την σημασία της λέξεως, ήταν το παιχνίδι Κυπέλλου της ομάδας μας με τον Άρη Νίκαιας στο κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας την Κυριακή (23/04). Το παιχνίδι κρίθηκε σε ¨νεκρό» χρόνο με πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Αθηναϊκός και κέρδισε το παιχνίδι.

Από ένα ημίχρονο κυριάρχησαν οι ομάδες, με τον Άρη να είναι καλύτερος στο 1ο ημίχρονο και τον Αθηναϊκό να κάνει δυναμικό came back και να κερδίζει τον αγώνα σε νεκρό χρόνο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.  Ακολουθεί το φύλλο αγώνα του παιχνιδιού:

 

Το τμήμα Handball Αθηναϊκού Α.Σ.Β. στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αντιπροσωπεία αθλητών,γονέων,ανθρώπων της Διοικούσας επιτροπής του handball καθώς και της λέσχης φίλων του Αθηναϊκού βρέθηκαν το απόγευμα της Μ. Πέμπτης στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στον Καρέα. Η αγάπη που εισπράξαμε, για άλλη μια φορά από τα παιδιά, έκανε κάποιους από εμάς να λυγίσουμε. Οι αγκαλιές, τα παιχνίδια, τα φιλιά, που λάβαμε θα είναι για πάντα χαραγμένα στις καρδιές μας.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στις εθελόντριες του σπιτιού για το κουράγιο τους και το έργο που κάνουν. Δεν νομίζω να υπάρχουν λόγια για αυτό που προσφέρουν παρά μόνο μια λέξη: «ΑΓΑΠΗ». Οι γυναίκες αυτές, οι γλυκές αυτές «μανούλες» είναι η καρδιά του σπιτιού και οι φύλακες άγγελοι των παιδιών! Δεν υπάρχουν λόγια……

Και εμείς εκεί προσηλωμένοι στο σκοπό μας για όσους μας χρειάζονται αυτές τις μέρες…..Αθηναϊκός χάντμπολ σε συνεργασία με Λέσχη Φίλων Αθηναϊκού 1917 επίσκεψη στο Χαμόγελο Του Παιδιού…..Σπίτι Καρέα…..Ευχαριστούμε την υπεύθυνη και τις εθελόντριες για την υποδοχή που μας επιφύλαξαν.

 

Επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Βύρωνα.

Την επίσκεψη του υφυπουργού αθλητισμού κου Γεώργιου Βασιλειάδη δέχθηκε ο Αθηναϊκός χάντμπολ στο χώρο προπόνησης του ανοιχτού γηπέδου. Ο κος Βασιλειάδης συνοδευόταν από τους κο Ιούλιο Συναδινό γενικό γραμματέα αθλητισμού τον δήμαρχο Βύρωνα κο Γρηγόρη Κατωπόδη τους αντιδημάρχους κους Δημήτρη Κόκκαλη και Μιχάλη Καραγιάννη και τον Διευθυντή πολιτισμού και αθλητισμού κο Ιωάννη Μοναστηριώτη και την ταμία της ομοσπονδίας χάντμπολ κα Κυριακή Μπακουλοπούλου . Ο Αθηναϊκός χάντμπολ δώρησε στον κο Βασιλειάδη την επετειακή φανέλα των 100 χρόνων και στους υπόλοιπους επισήμους από μία επετειακή καρφίτσα πέτου.Συζητήθηκαν τα προβλήματα του αθλητισμού και των χώρων άθλησης του Βύρωνα και κυρίως για το ανοιχτό γήπεδο χάντμπολ που χρήζει ανακατασκευής με τον διευθυντή ανάπτυξης του Αθηναϊκού κο Γιάννη Βαρελτζή και ακολούθησαν φωτογραφίες με τα παιδιά του συλλόγου.

Οι Ακαδημίες handball του Αθηναϊκού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Οι ακαδημίες του τμήματος handball παρέλασαν μαζί με άλλες ακαδημίες του συλλόγου την 25η Μαρτίου. Ήταν μια πολύ όμορφη παρουσία των παιδιών μας στην Εθνική μας εορτή και σίγουρα νιώσαμε όλοι μας ιδιαίτερα υπερήφανοι.

«Έφυγε» ο Διαιτητής Ραφαήλ Σκαπέρα.

«Έφυγε» ο διαιτητής Ραφαήλ Σκαπέρα  σε ηλικία μόλις 24 ετών σε τροχαία δυστύχημα, μετά την σύσκεψη στο σύνδεσμο διαιτητών που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/03/17.

Η Διοικούσα επιτροπή του Αθηναϊκού Α.Σ.Β. και όλος ο Βυρωνιώτικος σύλλογος εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου ανθρώπου.